Webshop » Behang » Behangsoorten

Behangsoorten

Behangsoorten Behangsoorten

Behangsoorten BehangsoortenBehangsoorten BehangsoortenBehangsoorten BehangsoortenBehangsoorten Behangsoorten

Beschikbaar - Ruime voorraad

Papier, textiel of leerlook, een non-woven backing of toch een papieren backing? Er is zoveel te kiezen op het gebied van behang. Geen stress, wij zetten onze vijf behangsoorten en de verschillen daartussen, voor je op een rij. 

Soorten behang

Er zijn vijf behangsoorten: ProVinyl zeer fijn, ProVinyl fijn, ProVinyl textiel, ProVlies mat en ProVinyl leer. Dat behang is echt anders dan wat je in een bouwmarkt vindt. Je personaliseert het behang met een eigen foto of tekening, of je kan ook kiezen uit 100-en gratis ontwerpen die wij voor je hebben!

Bovendien leveren we naast de standaardmaat van 53 cm het behang op rollen van 70 cm breed. Dat is uniek. Hierdoor hoef je minder behangstroken te plakken om een muur te vullen.

Welke backing?

Een groot verschil tussen de behangsoorten is het materiaal van de backing, oftewel de achterkant. ProVinyl zeer fijn heeft als enige soort een papieren backing. De andere vier zijn voorzien van een non woven backing.
Het verschil? Bij een papieren backing smeer je de lijm op het behang in plaats van op de wand. Je hebt dus een lange tafel nodig. Bij een non woven backing smeer je de muur in en kun je gelijk plakken. Bovendien is behang met papieren backing moeilijker te verwijderen.  

Exclusieve uitstraling!

Naast de backing verschillen de behangsoorten in uitstraling. ProVlies mat is met name populair voor een strakke uitstraling in moderne huizen. Het behang heeft geen structuur en is dus helemaal glad. Bovendien voorzien van een acrylcoating zonder pvc. Zo heeft het behang een matte uitstraling en is het de meest duurzame optie.
Gaat je voor meer structuur op de wand? Dan adviseren we ProVinyl fijn of zeer fijn. Het verschil tussen die twee? De structuur van variant fijn is iets grover dan zeer fijn. Daarnaast is zeer fijn voorzien van een papieren backing en daarom voordeliger.
Liever een exclusieve look? Ga dan voor textiel of leer. Deze twee varianten bieden door de structuur van het materiaal een andere uitstralingen. Extra luxe! Chrendy is één van de weinige verdelers van dit high-end kwaliteitsbehang!

Veilig voor mens, dier én koffie

Koffiespatten zijn geen probleem voor onze materialen. Die zijn allemaal afneembaar met een doekje. Ook goed om te weten: alle soorten zijn 100% veilig voor mens en dier. Ze bevatten geen gevaarlijke stoffen, dat maakt het bijvoorbeeld geschikt voor toepassing op een babykamer.

Liever een behang zonder naden?

WalltexPro is kamerhoog tot een printbreedte van 304 cm en naadloos tot 12 meter breed. Je plakt het in één keer op de muur waardoor je geen naden hebt.
Het zijn met name professionals die wandbekleding zoals WalltexPro plakken. Ze werken vaak in tweetallen, want het is best lastig om grote formaten in één keer op de muur te plakken. Behangrollen op vaste breedtes zijn een stuk makkelijker te plakken en prima te doen voor een consument zelf.
WalltexPro is exclusief verkrijgbaar via Chrendy. Bovendien is de wandbekleding uniek in de markt door de textiel toplaag met matte uitstraling. Het reflecteert geen licht waardoor je print beter uitkomt.

Twijfel je nog welk type behang je nu wil?  Maak even een afspraak, wij hebben samples op voorraad!

overzicht-soorten-behang